Hoe zorgen we ervoor dat meer fietsers parkeren onder de bieb?

3D Street Art

Bij het fietsprobleem is het belangrijk om fietsers te verleiden tot het gewenste gedrag. Je kan het probleem op twee manieren benaderen. De meesten zullen meteen denken om bezoekers naar de fietsparkeergarage te ‘lokken’. Maar je kan het ook op een andere manier bekijken, namelijk bezoekers op een manier te verleiden dat ze juist hun fiets niet meer op het plein willen neerzetten. De omgeving moet er zo aantrekkelijk uitzien, dat je je fiets er niet op wil plaatsen.
Er kan gedacht worden aan een 3d tekening (zie bijlage) van een afgrond langs alle hekken (zie bijlage) en muren. Een 3d tekening van een afgrond zal er toe leiden dat fietsers niet graag hun fiets erop plaatsen. Ten eerste omdat de afgrond een ongemakkelijk gevoel zal geven, ten tweede omdat het kunst is en het niet goed zal voelen om op kunst je fiets te plaatsen. Daarbij zal zo’n tekening ook weer veel mensen trekken (ook toeristen) die ermee op de foto willen. Fietsen passen hier dan niet bij. Ook kan gedacht worden aan een bepaald kunstbeeld te plaatsen op het plein, zoals een piano/boekenkast. Of misschien wel een schaakbord, waar mensen daadwerkelijk op kunnen spelen.
Het adviesbureau in gedragsbeïnvloeding ‘All About Behaviour’ zou graag in samenwerking met de gemeente van Amsterdam dit idee willen uitwerken.
De kosten voor dit project worden geschat tussen de €5.000,- €10.000,- .

223 stemmen
stem
Inloggen
Controleer!
(even geduld ...)
reset
of meld u aan met
 • facebook
 • google
Ingelogd als (Afmelden)
Je hebt nog over! (?) (Denken…)
Marielle en Nora plaatste dit idee  ·   ·  Beheerder →

3 reacties

Inloggen
Controleer!
(even geduld ...)
reset
of meld u aan met
 • facebook
 • google
Ingelogd als (Afmelden)
Indienen...
 • anoniem schreef  · 

  Je hebt het probleem hiermee op een vriendelijke manier opgelost.

 • anoniem schreef  · 

  Geweldig idee en je hebt meteen extra ruimte voor andere evenementen.

 • anoniem schreef  · 

  Wat een geweldig idee!
  De stad zal er veel mooier op worden en de kosten moeten
  geen probleem zijn.

Feedback en Kennisbank